21 apr. 2010

Copilul din Boc

Azi, prim-ministrul a dat în mintea copiilor ce participă la emisiunea Copii spun lucruri trăznite.


La auzul unei astfel de discuţii în şedinţa de guvern, mă întreb ce aşteptări mai putem avea de la aceste mediocrităţi. Pe Oprea, probabil, l-au sfătuit aceiaşi specialişti care au recomandat achiziţionarea avioanelor F-16 second-hand. Dacă avea ceva în cap, Boc ar fi putut să se consulte cu Oprea în particular. Măcar nu se mai făceau amândoi de rahat, încercând să pară ce nu sunt.
Singura mea speranţă e să nu ne ducă de tot în colaps!

Având în vedere că instituţia ANI tocmai şomează în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, poate nu ar fi o idee rea ca băieţi de la ANI să ancheteze norul vulcanic să vadă dacă şi-a trecut în declaraţia de avere oxigenul pe care l-a furat Europei.

Lăsând gluma la o parte, cenuşa este combinată cu particule de apa, şi practic dacă un avion ar trece printr-un astfel de nor ar intra vapori cu praf de cenusă în motoare. Temperatura motorului este una foarte ridicată, de peste 1000 de grade Celsius şi apa s-ar evapora instant, iar cristalele de cenuşă s-ar transforma în praf de sticlă. Astfel de particule ar avea un efect foarte abraziv asupra turbinelor motorului.

Iată şi o explicaţie concretă a unui eveniment real întâmplat din pricina norilor vulcanici.


Boc poate experimenta acest efect într-un mod mai simplu. Înainte de-a se urca în maşina personală, poate să toarne o găleată de apă pe parbrizul maşinii, iar apoi să frece parbrizul cu hartie abrazivă.
Apoi, pentru a întelege efectele, trebuie să conducă maşina până la vulcanul Eyjafjallajokull pentru a duce blestemul tranziţiei româneşti.


Ghinionul nostru şi norocul lui Boc e că Islanda e o insulă, iar maşina lui nu zboară.
Alte detali despre o eventuală excursie ce ar face fericiţi mulţi români se găsesc aici. :-)

Niciun comentariu: