3 apr. 2010

O fantă de adevar despre FMI

Pentru că în topicul anterior discutam despre FMI şi osandele preşedintelui la adresa acestui forum, iată că în aceste zile o persoană foarte avizată, viceguvernatorul Băncii Centrale a Cehiei, spune lucrurilor pe nume: "Este ridicol că tocmai FMI a accelerat criza. A fost o încercare clară de a provoca bailout-ul unei întregi regiuni . Înaintea crizei, FMI practic nu avea clienţi. Odată cu criza şi cu noul management condus de Dominique Strauss-Kahn (directorul general al FMI - n.r.), Fondul şi-a găsit de lucru şi a obţinut mai mulţi bani.". Mai multe detalii pe site-ul Realităţii TV.

Pentru cei care urmăresc activitatea financiară, economică şi socială e de notorietate modul în care Mugur Isărescu a manevrat mecanismele financiare de care dispunea la BNR şi a reuşit să respingă atacurile speculative de la sfârşitul lui 2008 şi începutul anului 2009. Aceste atacuri mizau pe o scădere drastică a monedei naţionale şi ele au avut consecinţe catastrofale în economiile Ungariei, Ucrainei dar şi a altor state est-europene. Pierderile au fost de ordinul miliardelor de euro.

Consider că părerea viceguvernatorului ceh este una avizată şi cred că alaiul de informatori din jurul preşedintelui ar trebui să-l ţină la curent cu realitatea crudă. Iată ce se ascunde în spatele acestor bancheri care au voie să tipărească bani în funcţie de cat de mulţi ajung să se îndatoreze la ei.

2 comentarii:

marius spunea...

Iti recomand sa vezi partea a 2-a de la zeitgeist (the movie) care explica sistemul financiar. http://www.zeitgeistmovie.com/

O sa vezi un interviu cu John Perkins, un "economic hitman", care isi explica rolul in subminarea si schimbarea unor regimuri care nu s-au aliniat cu interesele economice si strategice ale unor organizatii. http://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man

Sly spunea...

L-am vazut si de aceea sunt foarte convins ca spusele viceguvernatorului Cehiei nu sunt vorbe in vant.

Chiar aceste zile, ecourile acestei idei continua sa-si faca prezenta in presa locala si internationala.