30 sept. 2010

Doua lucruri bune

Ieri am aflat doua lucruri interante, ce m-au bucurat.
Primul este legat de iniţiativa europarlamentarului Sebastian Bodu de-a cere Parlamentului European înlocuirea termenului de "rom" cu cel de "ţigan".
"Inlocuirea termenului de rom este justificata de europarlamentarul roman prin confuzia pe care cuvantul respectiv o creeaza, acesta facand trimitere atat la poporul roman cat si la locuitorii orasului Roma.
Sebastian Bodu arata ca aceasta confuzie este regretabila atat pentru romani, pentru locuitorii Romei, dar si pentru reprezentantii unei minoritati numeroase a Europei, a caror identitate se pierde.". 
Alte detalii se găsesc aici.
Sper ca această măsură să fie luată în seamă cu adevărat de europeni şi să dispară falsa apreciere "rom"="român".

Al doilea lucru este legat de faptul că Emil Boc a fost lovit de un OZN şi a avut câteva revelaţii despre câteva măsuri mai inspirate. Boc a anunţat miercuri eliminarea impozitului minim începând cu 1 octombrie.
Nu-mi vine să cred că în sfârşit a avut şi el o mică revelaţie. Criticasem şi eu acest impozit într-o postare anterioară.
După cum spunea cineva, la cât dezastru a făcut până acum acest liliputan, orice anulare a măsurilor sale dezastruase e mană cerească.
Alte detalii se găsesc aici.

Niciun comentariu: