5 oct. 2010

Aberaţii inutile - replies for haters

Speram ca medicamentele administrate să îşi facă efectul, dar din păcate se pare că nu au avut efectul scontat.
Cunoscându-le deja psihologia, mă aşteptam să abereze în continuare. Chiar le povesteam colegilor că urmează să le mai dedic o ultimă pagină căci oricum, le-am acordat exagerat de mult spaţiu de emisie.
Da ştiu… explicaţiile despre aberaţiile lor sunt de prisos. Problema e că ei fac trafic cu nebunia lor… şi unii îi mai si cred dacă nu cunosc persoana.

Ca idee, eu nu i-am cunoscut vreo dată pe aceşti oameni şi nici ei pe mine.
Dar ei, mă cunosc "foarte bine" şi îşi permit să mă caracterizeze. Ce poţi să le ceri mai mult?

Radioul meu preferat, Guerrilla, a reuşit să includă în atlasul lor de mitocănie urbană o caracterizare a celebrilor Mihnea Balta alias Dark şi Bogdan Coroi alias jos8cal. "verifică cu febrilitate reacţiile; mai rar inteligent, este deseori agresiv, pripit şi întotdeauna contra."
 Anonimul de Forum by eliberadio
Într-un post anterior, povesteam despre aceștia și "abilitatea de a-și schimba identitatea dintr-un singur click, mai des decat năpârlesc șerpii".
Desigur, maestrii vor spune că unele aspecte mă caracterizeaza şi pe mine. Daca ai activitate normală online, e inevitabil să ai anumite caracteristici.
Diferenta dintre mine şi ei e faptul că eu nu mă ascund in spatele unui nick. Sunt Silviu, cu bune şi cu rele. Numele complet se poate afla foarte simplu.

Dacă nu ai sânge în instalaţie, atunci stai în spatele unui nickname. Eşti cel mai tare, poţi să înjuri, poţi să râzi de alţii şi la o adică să-ţi refulezi frustrările. Dar, esti fericit! FELICITĂRI!
În realitate, rămâi un anonim de forum, blog, whatever... ;)

Iată un exemplu de discuţie civilizată de pe vremea când domnul Mihnea Balta zis Dark era si el raspundaci si vorbea aceeaşi limbă cu mult huliţii lui clienţi. M-am bine dispus recitind întregul topic.

Cine mai credea că Mihnea Balta și Bodgan Coroi ar fi cu toți iepurii acasă, are ocazia să se lamurească. Băieții ăstia când ajung la munca în loc să îsi bea cafeaua și să citească niste știri online, ei au program de SEO a la Bălaceanca:


Și asta în fiecare zi. În atare condiții, mâine poimâine auzim la știri că s-au aruncat de pe un bloc crezând că sunt Batman și Superman sau poate Neo din Matrix.
Orice alt comentariu e de prisos. Dumnezeu să-i ierte!

Update: La nici o oră după ce am facut publică această poză, după principiul prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul, schizofrenicul se laudă cu prostia sa. Iar cum boala asta nu se vindecă, efectul său continuă să își facă simțită prezența.
Q.E.D. - end of story

Enigma dezlegată - 26.11.2010
În una din redactările recente am aflat care e miza ”prietenilor mei”. Ei cred că dacă am prieteni M$ MVPi, gata şi eu mă agit pe site-ul meu şi codexpert.ro în ideea de-a devenii MVP. De aceea, încearcă să îmi ia faţa.
Îi mai dezamăgesc, dar nici în vise nu mi-a trecut aşa ceva prin minte. Poate, după ce-i văd pe ei încoronaţi MVPi de stand-up, voi încerca să mă zbat şi eu mai tare să nu fiu mai prejos. Până atunci, din când în când mai pun şi eu câte ceva pe site-ul meu pentru a face ceva trafic, chiar şi dacă codul meu nu e perfect.
La o adică, au ei de grijă să-mi aducă vizitatori. Ei ştiu foarte bine ce înseamnă SEO.

Uneori, pentru diverse chestiuni mă mai uit pe codeguru.com sau codeproject.com şi mă minunez cât de multe comment-uri legate de bug-uri există la articole. Atât timp cât articolele sunt gratuite şi cu titlu informativ, nu poţi să acuzi autori de ceva, fie şi de bug-uri. Din unele poţi afla chiar lucruri interesante. S-ar putea scrie romane întregi... dar nu are cine s-o facă. Poate după ce ei vor termina câţiva programatori români, vor trece pe worldwide stand up.

Mihnea şi jos8cal cred că Marius şi Ovidiu au primit acest titlul pe pupe şi cumetrie. Cu regret le spun că nu am timpul, experienţa şi doza de efort cu care sunt înzestraţi M & O astfel încât să fie prezenţi în comunităţi online de la msdn şi codeguru, dar şi în cele offline, plus un număr mare de articole publicate anual.

Îmi place că dacă cei din tabăra lor greşesc, pentru ei nu e o problemă... chiar dacă e una mult mai nasoală. Recunosc că, codul initial postat de mine pe 23.11 avea scăpări. Cu toate acestea, în proiectul în care l-am folosit nu am întâmpinat probleme (nu manipulam fişiere mari de ordinul GigaBytes şi proiectul era unicode). 
Dar vine un Dan de Danemark. Iniţial, el nu realizeză cât de mult îi influenţează SSD-ul său rezultatele pentru operaţiile de deschidere-închidere fişiere... Ce să mai vorbim de cashe?! Codul său întorcea aceleaşi rezultate greşite pentru benchmark, indiferent de valabilitatea mărimilor de intrare. Mai trimite şi handler invalid. Mihnea doarme...
Ca şi în alte dăţi, băjeţii “obiectivi” nu se sesizează la astfel aberaţii în favoarea ideii pe care sunt ei focusaţi şi trec cu vederea, pentru că şi ei, la rândul lor greşesc (doar că nu fac publice operele). Se mulţumesc să arunce cu pietre.

O da! Pentru Virgin Mihnea Vodă de Balta ce a facut dl. Dan nu e stand up, e doar băgare în zeamă... iar Mihnea nu se bagă la bucătărie. El mănâncă doar de la shaormerii. Daca as fi scris eu aberatia aia cu handlerul jos8cal ar fi zis: ce plm... face ăla şi ar fi scris cel puţin 3 luni de zile articole pe acest subiect. Dar pentru că Dan de Danemark e, probabil, un amic de-al lor... nu-i bai... trece.

Am mai spus-o: să faci băscălie nu e greu. O mică demonstraţie am făcut-o cu Dan... şi m-am cenzurat.
Da, recunosc, şi eu am fost puţin rău cu Dan. Omul se chinuia să-mi demonstreze ceva şi nu reuşa. Puteam să spun multe alte rahaturi. Doar că mie nu-mi mai prea plac dulcurile. :P
În schimb, mi-e frică că săracul Mihnea,  de la atâta rahat, să nu dea în diabet.


Da ştiu... mai am de muncit la limba lui Shakespeares. Aşa mai schiopătat... mă descurc. Unii se miră de ce o fac dacă nu o ştiu perfect şi mă acuză de ce o folosesc pe site-ul meu. 
Dragi "tovarăşi", o folosesc pentru că dacă unul din India, Africa de Sud, Columbia, Rusia, etc îmi accesează site-ul, să mai revină şi altă dată. Nu să zică... site-ul ăla e într-o limbă ce n-o cunosc şi să nu mai revină vreo dată. 
Să le fie ruşine lăbarilor că au lipsit la lecţia asta de SEO! :P
Sunt ei dusi cu pluta, dar nu chiar atât încât să se joace toată ziua cu proxy-uri pentru a-mi aduce trafic din India şi Rusia... Mai au şi ei de lucru.

În cariera mea am întâlnit mulţi oameni talentaţi, foarte buni profesionişti, dar la toţi am văzut slăbiciuni tehnice. Cu siguranţă şi Mihnea are, la fel cum am şi eu. Vorba aceea: nimeni nu-i perfect... Deşi el dă impresia că ar crede contrariul.

Avem libertatea de exprimare, atât în viaţa reală cât şi ceea virtuală. Nu pot să-i spun lui să nu mai scrie rahaturi, la fel cum nici el nu poate să-mi interzică mie să mai scriu pe site-ul meu.
Iar pentru ca dl. Bogdan Coroi alias jos8cal si dl. Mihnea Balta zis si Dark imi pun tag-uri cu numele meu indiferent de subiectul aberatiilor debitate, le transmit ce imi transmit ei mie.


Consider ca m-am înjosit destul punand astfel de cuvinte pe blog. Mă retrag din activitatea de trolling pentru a nu le periclita băjeţilor şansa de-a deveni MVPi de stand up.Jeniul Pustiu şi Xzibit - 08.11.2010
Din cauza acţiunilor marinarului de la Cotroceni asupra flotei, Mihnea a fost nevoit să renunţe la cariera de marinar de baltă. A venit la capitală pentru a devenii programator şi a ajuns un clovn.
Acest jeniu pustiu, cu puteri divine, se urcă călare pe golaba sa şi o mai loveşte odată cu cravaşa în speranţa de-a ieşii primul pe turnantă.
Aflându-se în criza de idei, acesta apelează la prietenul său Xzibit Meme. Îmi vizitează profilul de pe Picasa şi găseşte o "comoară": nişte poze de la RONUA Timişoara, mai 2008.

Mihnea confundă pozele şi face un mix dintre o poză în care discutam despre blogul lui şi unele cu Meme Xzibit.

Mă văd nevoit să-i vând un pont cu adevarata poză în care vorbeam despre enum-uri.


Dupa cum se poate observa, la câte aberaţii spun, sunt "ignorat" de întreaga audienţă.

Omul nu este o gloabă - 28.10.2010
Dacă cineva mai credea că blogul amicilor vrea să fie o "parodie" la adresa "programatorilor" români ce ies în evidenţă se însală. Lăbar Bogdan Coroi zis şi gloaba jos8cal demonstrează în continuare că stă la cutie  pentru a prinde ceva scos din context pentru clasicul său pretext obsesia pentru persoana mea şi a câtorva prieteni. Din când în când mai bagă câte o pastilă cu adevărat răsuflată, în încercarea de-a distrage atenţia de la adevărata lui preocupare, denigrarea unor persoane ce-i sunt antipatice.
Bag de seamă că Bogdan şi Mihnea, altădată foarte prolifici, intraseră în greva foamei din 15 octombrie, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Angel. Dar cum moţiunea a picat, ei sunt laşi şi o părăsesc pe învăţătoarea lor.
jos8cal
alias
 Bogdan Coroi
Şi atunci, pe 15 octombrie făceau haz de necaz de un amarăştean vai de mama lui sau un tip pus la rândul său pe caterincă.

În primul rând trebuie să-şi arate frustrarea că el nu a ajuns la "performanţa de 4 stele, simbolul calităţii". Nu a avut ocazia să ajungă la această performanţă pentru că el nu se poate abţine să-i facă pe oameni tâmpi. Bogdane, sorry, eu nu i-am putut spune asta omului, deşi mi-a trecut prin cap. Chestia asta ţine de ceva ce tu nu ai: inteligenţă emoţională şi bun simţ. Plus că, de multe ori prin forumuri oameni nu îşi exprimă clar ideile sau uită să facă copy+paste la tot codul relevant şi apar inevitabilele întrebări pentru a înţelege ce vrea şi are de fapt, omul.

Apropo, de suportul pentru "disabled on sight", dacă individul ar fi un om cu toate ţiglele pe casă şi nu încape de unele persoane, ar putea să-şi activezi singur butonul. Bine-înţeles, daca-l are. Din păcate ori nu-l are ori îi este defect.
Cu siguranţă, nu i se va simţi lipsa. Atât timp cât el a fost  expulzat din comunitatea codexpert.ro, poate să-şi vada de oile sale pe alte meleaguri. Nu l-a chemat nimeni înapoi... Dar el, ca un copil tâmp şi marginalizat de grup, se încăpăţânează să îşi facă simţită prezenţa.

Mă bucur că lăbarul a fost de acord cu soluţia "urâtă" a lui Marius (nerecomandată şi de Marius) şi remarc cu zâmbetul pe buze că gloaba nu a auzit de tooluri de analiză statică gen PC Lint, tool la care face referire Ovidiu prin MISRA. M-am lovit şi eu de acest tool, la precedentul job. Dacă ar fi utilizat un astfel de tool şi ar fi lucrat măcar o lună pentru industria automotive / medicală / aeronautică, sau alte industrii unde soft-ul rulează pe soluţii critice "de viaţă şi de moarte" ar fi înţeles de ce cast-urile chiar nu sunt acceptate.
Necunoscând ce are omul messajflaviu în codul său am comis neobrăzarea de-a veni cu alte soluţii ce ar trebui folosite în anumite situaţii: "eu as renunta la acest tip enumerare si as folosi tipuri clasice, un vector, structura, etc.". Asta nu înseamnă că eu nu folosesc enum-uri. Chiar le prefer de multe ori în locul declaratiilor #define de constante ce conţin stări ale aceleiaşi entităţi. În schimb, nu-mi plac cast-uri forţate, mai ales la enum-uri.
După cum ne-a obişnuit, domnul Coroi se repede să doboare scaunul spânzuratului şi trage concluzia că eu folosesc "structuri in loc de enum-uri".
Măi Bogdane, cred că ţi-au crescut nişte coarne şi acum eşti bou, nu cal. Aş folosi un vector / lista la o structură dacă aş avea mai multe stări ale mai multor entităţi ce trebuie să le pasez dintr-o parte în alta a unei aplicaţii. Nu aş folosi, pentru asta, enum-urile (deşi o minte încâlcită ar putea face şi aşa).

jos8cal crede că nu ştiu faptul că "CString ca-si schimba parul in functie de ce caracter set ai setat la proiect". Tot el, nu se prinde "ce trebuie sa evidentiez" eu prin următorul cod.

Domnule Coroi, vă informez că, deşi nu aţi intuit, v-aţi dat singur răspunsul la nedumerirea d-voastră.
Dacă îi puneţi numele prietenului d-voastră din Pipera în faţă, atunci veţi avea pentru p valoarea "g" (căci avem de-a face cu un caracter ASCII nu unicode).
Sper că ştiţi şi d-voastră faptul că, caracterele unicode nu se pot reprezenta doar pe un octet.
Poate, uneori, nu mă exprim foarte clar. Totuşi sper ca odată cu această explicaţie domnul lăbar să fie mai liniştit şi să nu-l mai strângă halatul.

Bulan Coroi, cei 9 ani de C++ experienţă înseamnă C++, nu neaparat STL. Cu STL-ul mă dau în bărci de mai puţini ani. Sper că şti faptul că STL-ul e doar o parte din ceea ce înseamnă C++. Am văzut destui colegi de breaslă, chiar programatori de C/C++ care nu s-au lovit vreo dată de STL pentru că jobul nu le-a cerut şi ei nu erau prea interesaţi de această parte.

Era să uit! Domnule Bogdan Coroi, dacă nu vă puneţi CV-ul pe linkedin.com sunteţi un luzăr în breasla nostră. Ţin să vă informez că şi acolo puteţi să vă pupaţi în fund şeful (pe dl. Balta) folosind recomandările. Poate vă dă o mărire de salar. ;)

M-a făcut mama brotac - 05.10.2010
Azi Bogdan Coroi a făcut un tur de forţă şi a mai scos o operă din puţul gândirii sale cele întunecate. Am aflat de opera sa odată cu reactivarea clientului manual de RSS marca jos8cal.
Dragi haters, prefer să am câţiva cititori, mult mai puţini decât voi, decât să fac SPAM şi să pup lumea în fund pe twitter, doar ca să atrag atenţia. Eu nu-mi propun să denigrez imaginea cuiva, spre deosebire de voi. Eu scriu pe blog pentru fun, nu pentru bani din Google AdSense.

Înteţeg că versionarea în aplicaţii MDI  s-ar putea demonstra folosind şi o aplicaţie consolă după mintea coroiului (scuze pentru limbajul academic la înălţimea căruia nu mă pot ridica): “suport multi-cacat in MDI pla-n _ur este o mare laba existentiala. Care pla mea este legatura intre MDI si salvat niste numere si string-uri pe disk? Ce legatura are CArchive cu geamuri si alte mui muncitoresti?"

Când vorbeşti de MDI (Multiple Document Interface) şi un concept strâns legat framework-ul MFC, nu crezi e util să foloseşti o aplicaţie demo?
Am demonstrat serializarea şi versionarea şi in aplicatii non-MDI. Nu era nevoie de-un demo de lehamite pe care nu-l ia nimeni în seamă.
Pentru cultura ta Bogdane (ştiu că îţi place expresia :P), am ales să fac suport multi-file extension, doar în ideea de-a ajuta pe cei interesaţi să vadă mai uşor diferenţele între versiunile fişierelor. Apropo, de la mirifica ta idee de căutare pe goagăl până la a pune în practică ce am prezentat eu acolo a fost nevoie de putină sudoare de "minier". Dar fireşte, un luceafăr al huilei ca tine sau Mihnea făceaţi treaba aia în juma' de oră. În 45 de minute era gata şi articolul în Word.
Adjunctul de lăbar îşi aduce aminte că a folosit cândva, o poză dintr-un articol de-a meu de pe vechiul site. Pe forumul codeguru.com userul meu este Maximus_X. Mihnea sau Bogdan au creeat userul Maximus_X  pe forumul codexpert.ro şi a început să facă băşcălie.

Mă bucur că acest cal biped nu a şters poza şi nu mi-a uitat “memorabilele articole”. Îmi pare rău că nu a înţeles o iotă din ce ziceam prin 2004 când eram preparator universitar. Din câte ştiu, a lipsit de la acele laboratoare de OOP şi acum trebuie să vină la recuperări căci pentru el e totul o apă şi un pământ... în acele două articole. Doar un habarnist sau psihopat nu ar observa diferenţele (FigureEx şi FiguresAg).

Asta este... Nu am încotro şi trebuie să bat şaua pentru a priceape şi gloaba!
FigureEx explică cum poţi modela o ierarhie de obiecte de tip figură şi cum ai putea desena majoritatea obiectelor bazându-te pe două puncte cunoscute. La triunghi, cum e firesc, mai e nevoie de un punct. 
FiguresAg foloseşte tehnica clasică de agregare a obiectelor şi demonstrează cum să construieşti obiecte mai complexe folosind obiecte de tip CLine şi un singur punct.
- Capisci Bogdane?! Hei tu Mihnea, nu mai juca Solitaire şi măcar fi atent la colegul tău! Ştiu că pentru tine sunt banalităţi, dar pentru el şi restul colegilor chiar trebuie să construieşti cerul.


- Bogdane! Mai vrei o pereche de ochelari? Nici o problemă... Stai să revin din grajdi şi să ţi pun.

Ce bine era dacă îi cunoşteam chiar şi virtual pe aceşti dudes, Mihnea şi Bogdan, mai demult prin 2004.  Dacă le eşti simpatic şi ai o viaţă activă şi publică în mediul online, atunci nu mai ai nevoie de spell checker sau pentru alte greşeli de genul celei că am inversat culoarea din legendă pentru atributele claselor.
Stimabili amici se năruieşte cerul pe mine de ruşine că am greşit şi am inversat culorile în legendă. Pentru liniştea voastră vă confirm că atributele albastre sunt ale clasei de bază CFigure şi cele roşii sunt atribute din clasele derivate. Bogdane, sper că ai înţeles acum! :))

Iartaţi-mă că nu am găsit o platformă de blog mai bună decât wordpress. Pentru smart b0y din voi, faptul că şi Marius o foloseşte ceva mai demult decât mine, înseamnă deja plagiat. Acum, că şi "luzării" de la M$ îl folosesc e deja apocalipsa.
Bogdane oare nu te-ai întrebat de ce Marius e prieten cu mine, cam cum eşti tu cu Mihnea? Cât de tâmp eşti să crezi că un om recunoscut de Microsoft pentru skill-urile tehnice şi activitatea publică e prieten cu un prost?

Flame-ul cu operatorul post versus pre incrementare pe iteratori a pornit de la un banal FAQ util la interviuri. Ştiaţi că la o discuţie de interviu, celebrul jos8cal este cu compilatorul în cerebel şi compilează /O2?
Alţii nu au astfel de aptitudini şi se mai bazează pe cum arată sursele STL şi ce spun “luzări” gen Scott Meyers, Herb Shutter şi mă opresc aici căci devin off-topic.

Cât de tembel poţi să fi să califici un om după un nivel de acum şapte ani şi jumătate? Atât, cât prietenii mei.
Le cer iertare că atunci am facut puţin copy-paste la un cod de criptare-decriptare găsit pe net şi de ei, într-un moment în care aveam un şef care avea impresia că aplicaţiile se fac în două zile, pac-pac.
Chiar nu aveam timp să reinventez roata iar la aceea vreme skill-urile mele de programare erau modeste, într-o perioadă în care de dimineaţă eram la cursuri şi după-amiaza eram la muncă pentru a acumula exerienţă.

Update 1: Mihnea, vezi că te faci de cacao cu triunghiul derivat din linie. Plizz, nu mă face de râs tocmai acum. :D Până să intrăm la fineţuri de compilatoare de ultimă generaţie, hai să lamurim cum stă treaba cu OOP-ul, în special agregarea şi ierarhia de clase a lu' triunghi prăjit.

12 comentarii:

Consigliere spunea...

Vezi-ti de treaba si ignora. Cel mai inteligent cedeaza primul. Tu-ti dai seama daca policienii s-ar lua unul de altul pe bloguri de s-ar intampla? In viata iti mai faci si dusmani, nu doar prieteni. Cu astfel de mesaje nu faci decat sa le intreti obsesia. Oricum ei probabil nu au altceva mai bun de facut, asa ca le place sa-i imite de alde Badea, Ciutacu, carcotasii si alte ciute din spatiul public romanesc.

T. spunea...

Silviu, nu trebuie sa fie cineva psiholog ca sa isi dea seama ca - indiferent ca au sau nu dreptate - tu nu faci decat sa le dai apa la moara la cele doua personaje - lectia asta o invata mai oricine cand e copil - daca pustimea vade ca unu' se enerveaza si le raspunde cand isi bat joc de el, cu atat mai mult vor "ataca" daca vad ca si-au gasit "victima" ideala.. ;)

Mario spunea...

Am vazut ca indiferent de subiect baietii te baga si pe tine la inaintare.
Ce e cu acel AMR 14?

Silviu spunea...

Imi pare rau, dar am iesit demult din acest joc... "cel mai destept cedeaza primul".
Poza respectiva e din 1998 iar ei au dat de ea pe primul meu site facut prin 2000. Mare lucru... :)

T. spunea...

Eu in locul tau i-as face o vizita personal lui Mihnea la Bucuresti (cu intentii pasnice), doar ca sa-i vad reactia.. :) Multi sunt eroi in spatele monitorului, dar cand discuti cu ei face-to-face se dezumfla..

Silviu spunea...

Chiar nu am o curiozitate expresa de-al cunoaste personal.
Oricat de pasnic as fi, la cat de obsedat e omul ala de mine... mi-e teama ca ar iesi scantei.

In Bucuresti exista prea multe persoane dragi (prieteni si fosti colegi) pe care nu apuc sa-i vad in rarele vizite... deci probabilitatea de-al vizita pe dansul tinde la 0. :)

Mihnea spunea...

Da, dar probabilitatea de a primi un cadou memorabil de la prieteni si fosti colegi tinde si ea la 0, pe cind ai vazut ce te asteapta daca treci pe la mine la birou.

Silviu spunea...

Mihnea, am rugamintea de-a nu mai pune botul la farsele celor care se dau a fi persoana mea sau iti dau impresia ca as fi eu (gen Florin).

Sper ca macar odata cu reply-urile de pe codeguru.com sa intelegi si tu ca jignirile tale nu ma mai impresioneaza.

PS. Nu te mai imbata cu apa rece crezand ca stau ca tine la panda urmarind ce porumbei scoti. Am alte prioritati.

Mihnea spunea...

Pai nasol, asta inseamna ca trebuie sa ma straduiesc mai tare. Scopul meu e sa te impresioneze pina la urma jignirile si sa te lasi de dat lectii. Deduc ca pe personajul ala care tot incearca sa-ti ia apararea il cheama Florin. Zi-i si lui chestia aia cu ascunsul dupa proxy-uri si nick-uri, ca tare am vrea sa-l cunoastem.
PS: nu te cred. De asemenea, inca nu m-ai prins cu nici un porumbel.

Silviu spunea...

Dragul meu, oricat ti-ar parea de incredibil... mai exista si alti oameni ce intra de la birou si folosesc proxy-uri, tor-ul sau zend2.com (ca tine).

Legat de porumbei, ai o parere mult prea buna despre tine pentru a-mi permite sa ti-o stric. Esti suficient de intaratat...

Mihnea spunea...

Hai s-o lamurim p-asta cu ascunsul meu: eu intru cu proxy-uri pentru ca mi-ati banat IP-ul ca sa nu mai vad ce prostii debitati. De asemenea, cind am simtit nevoia sa postez, am avut diverse nick-uri si adrese de mail de unica folosinta deoarece contul meu era banat, nu ca sa ma ascund. Era evident ca sint eu din ce scriam, n-am simtit nevoia sa incep cu o introducere formala, ca ma gindeam ca va prindeti. Tin sa-ti amintesc ca jos8cal nu sint eu, desi tu n-ai vrut sa crezi chestia asta nici dupa ce ti-au spus mentorii tai ca-i adevarata (deoarece "n-ai fata de prost", daca-mi permiti sa te citez). Tu nu ai adresa banata nicaieri. De ce intri cu proxy-uri? Nu cred ca multinationala nu te lasa pe web, caci colegii tai intrau bine-mersi cu IP-ul firmei. Chiar daca ai avea probleme d-astea, de ce ti-ai zis Coco si nu Silviu? Te-ai ascuns sau nu?

Silviu spunea...

La cate debitezi si cu rost si fara rost nu cred ca ar trebuii sa te mire ban-atul. Tu ai o problema cu noi pentru ca nu te-am mai primit sa te joci cu noi. Ce nu ai inteles tu e ca daca ai fi fost mai matur si te comportai in consecinta nu ar fi avut nimeni ceva cu tine acolo si nu ai fi primit ban vreo data. Daca tot postai cu adrese diferite de ce le faceai folosindu-te de numele meu ca template? Putea fi orice altceva.

Faptul ca IP-ul ti-a fost banat s-a datorat doar atitudinii tale... Din cate stiu, ultima data cand am editat .htaccess-ul, acum cateva luni, am scos orice tinea de ban. Trebuia sa-ti dau raportul? :)

Da, am folosit la un moment dat nick-ul Coco dar nu foloseam proxy-ul. Asta se intampla la inceputul anului. Din momentul in care m-am convins 100% cu cine am de-a face am concluzinat mai sus "Q.E.D.".
De atunci, nu am mai scris un rand pe blogul tau si nici al meu si nu am mai folosit vreun proxy.
Nu am mai reactionat in vreun fel la multitudinea de provocari lasate de tine pe blog-ul tau sau la mine (ps. multumesc pentru injuraturile publice si nepublice).

Pare incredibil, dar iti citesc destul de rar opera. Uneori se intampla sa treaca si saptamani.
Spre deosebire de tine, eu nu te urasc si nu iti port pica. Daca faci o remarca pozitiva (chiar si intr-un mod negativ) eu incerc sa iau ce e bun din ea. Stiu ca te vei infoia in pene dar o calitate a oamenilor “inteligenti” e aceea de-a filtra informatia si de-a extrage ce e important si constructiv.

Incercand sa intru in filosofia blogului tau, pot sa-ti spun ca sunt atatia despre care tu ai putea scrie dar tu nu ii vezi pentru ca undeva jos la tag trebuie sa scrie Silviu si colegii (nu ca nu ai adauga numele meu si daca nu as avea vreo legatura oricat de mica…). Ne place sau nu, am devenit mascota ta.
Unii chiar scriu lucruri mult mai triviale sau se exprima atat de coerent incat la un moment dat nici ei nu mai inteleg ce au scris acolo.
Da-mi voie sa fac o gluma: "Refuz postul din redactia ta" si nu voi arata cu degetul spre cineva pentru ca in viata, lucrurile si oameni nu-s perfecti. Unii rad de alti, si nu vad barna din ochii lor. La randul lor, poate ca, altii rad de ei intr-un mod mai discret.

Cu toti avem slabiciuni... pe care e bine sa incercam a le corecta. Unii ni le asumam altii nu. O modalitate de-a evolua e consultarea cu altii – iar forumurile sunt un mijloc modern de-a o face.

Sorry, chiar trebuie sa reinchid sesiunea de comentarii.
Multumesc pentru intelegere. :)