16 nov. 2011

Greu cu Facebook-ul ăsta!

Se dă urmatoarea situaţie. O firmă de software îşi face pagina pe facebook.com şi primeşte like-uri de la prietenii tăi. Curios din fire, tu dai click să vezi despre ce firmă este vorba.
Când te uiţi la pagina de Info, sus în dreapta, remarci că poţi să accesezi opţiunea de editare a paginii respective.

Ştiu! Nu-ti vine sa crezi dar e posibil şi nu e un caz izolat. Trebuie doar să ai răbdare să cauţi. Dai click pe link-ul Edit şi poţi să schimbi orice informaţie după cum vor muschii tăi. Zici că nu e frumos, legal moral, bla bla şi renunţi închizând pagina.  
Apoi, încerci să atentionezi firma respectivă scriindu-i pe Wall. Frumos ar fi să faci screenshot-uri şi să le dai pe email, dar poate că nu ai timp sau ţi-e lene.
La urmatoarea logare pe facebook, verifici din nou pagina firmei respective şi vezi că al tău comentariu a fost şters de pe wall-ul lor, dar scăparea persistă.  Cineva rău intenţionat poate pune, de exemplu, informaţii pornografice sau mai rău, link-uri spre site-uri cu mallware.
Şi cum e la noi nu se prea obișnuiește a mulţumii, tu nu primeşti vreun semn în acest sens. Poate aştepţi prea multe... Sau poate că îţi şterg comment-ul doar pentru a nu le păta imaginea...
Trist este că oamenii încă nu s-au prins la ce sunt expuşi. Probabil de pagina de web se ocupa vreo secretară sau vreo specialistă de la marketing.

Care ar fi urmatorul pas după ce avertizezi pe cineva că e în pericol şi in loc de mulţumesc primiţi un fel de "du-te dracului" sau "hai sictir"? 





2 comentarii:

Ivan spunea...

Eu zic sa-i lasi in pace. Stii vorba: "fiecare pasare pe limba ei piere".

Sly spunea...

Se pare ca am fost pacalit de facebook.
Din pacate, nu ar fi pentru prima data cand nu afiseaza ce s-a postat pe wall intr-o sesiune anterioara desi s-a salvat. Mesajul nu a fost sters si azi noapte cineva de la firma respectiva mi-a multumit pentru atentionare.
Din pacate, se pare ca inca nu a reusit sa anuleze aceea setare.