2 dec. 2011

Înapoi la realitate

Na că a trecut încă o zi naţională! Ca orice român adevarat îmi doresc ce e mai bine pentru ţara asta, dar mi-e teamă că luminiţa de la capătul tunelului devine o Fata Morgana.  
Un coleg de brează a rezumat într-un mod original adevărata faţă a României de zi cu zi pe blogul său. Din respect pentru Ziua Naţională, ieri m-am abţinut să fac această referire.

Azi e cazul să revenim la realitate... 

2 comentarii:

Mina Harker spunea...

citat de pe profilul meu de facebook, de 1 decembrie:
"bun, deci e ziua tarii in care jumate din populatie vorbeste romgleza sau italiana, iar cealalta e aproape analfabeta; ziua tarii in care se mananca mai degraba fast food sau shaorma la pranz; ziua tarii in care in celelalte 364 de zile romanii o huiduie nemaistiind pe ce usa sa iasa din patrie ducandu-se spre vest; ziua tarii in care populatia nu-si gaseste de lucru in fabrici pentru ca avem chinezi; ziua tarii in care romanii in loc sa aniverseze dragobetele aniverseaza valentine's day; ziua tarii in care uitam ca avem ziua mortilor, dar ne bucuram in fiecare an de halloween; ziua tarii in care sportul national e fotbalul reprezentat de echipe care pierd, dar nimeni nu a auzit ca avem campioni in hadbal si scrima. la multi ani... ce sa mai zici?..."

Sly spunea...

Intr-adevar, la noi nu exista un cult al Zilei Nationale ca pe alte meleaguri. De bine de rau fratii de peste Prut fac o dovada adevarata de nationalism: http://bit.ly/uuBuv2
Degradarea spiritului national nu cred ca mai mira pe nimeni. Din fericire, tentativele media de genul "de ce iubesc Romania" au avut ceva ecou.

La cele adaugate de tine, specifice poporului roman, as adauga tara in care trebuie sa moara si capra romanului sau de ce dracu' ala se descurca mai bine ca mine. E un subiect ce-l vad la unii vecini, rude, amici, cunoscuti, etc. E un subiect asupra caruia "meditez" si probabil va fi tema unui articol pe blog in viitorul apropiat.